Heksenheibel
Boek

Heksenheibel ([2015])/ Sibéal Pounder, geïllustreerd door Laura Ellen Anderson ; vertaling [uit het Engels]: Elly van Winden ; redactie: Loes Randazzo, Marieke de Geus

Kathinka Klets woont bij de nare Juf Hekz. Op een dag komt het elfje Eva haar vertellen dat ze een heks is. In het wonderlijke land Gootstede mag Kathinka meedoen aan de wedstrijd Heksenheibel. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het 9-jarige meisje Kathinka Klets woont bij de nare Juf Hekz. Op een dag krijgt Kathinka bezoek van het elfje Eva. Zij vertelt haar dat Kathinka een heks is en neemt haar mee naar het wonderlijke land Gootstede. Hier doet Kathinka mee met Heksenheibel, een spannende wedstrijd vol raadsels, magie en bizarre avonturen voor heksen. Het boek heeft een fraai omslag en is voorzien van aantrekkelijke en gedetailleerde zwart-witillustraties. Er is veel aandacht besteed aan vormgeving: gestileerde hoofdstuknummers, paginanummers omgeven door pumps en een dynamische en duidelijke typografie. Het verhaal bestaat uit 44 korte en goed afgebakende hoofdstukken. Verder is er gebruikgemaakt van vlot taalgebruik en conversaties bevatten populaire spreektaal. Het is vertaald uit het Engels. Door het verhaal, de vormgeving en het omslag is het boek waarschijnlijk vooral geliefd bij meisjes. Het is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089418845 | 272 pagina's

Titel Heksenheibel
Auteur Sibéal Pounder
Secundaire auteur Laura Ellen Anderson ; Elly van Winden ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2015]
Overige gegevens 272 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Witch wars. - London : Bloomsbury Publishing Plc, (c)2015
ISBN 9789089418845
PPN 397073623
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Wedstrijden
Taal Nederlands