Een monster op de markt
Boek

Een monster op de markt ([2015])/ Evelien Pullens, illustraties Helen van Vliet ; redactie Liesbeth van 't Hof

Rik en Rima ontdekken iets vreemds in de dierenwinkel. De dieren hebben lang haar gekregen en de kameleon is enorm groot geworden. Dan ontsnapt de kameleon. Rik en Rima volgen zijn sporen. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Rik gaat samen met zijn nieuwe vriendin Rima naar de dierenwinkel. Wat hebben de dieren lang haar gekregen en wat is de kameleon opeens groot geworden! Dan blijkt dat Kattie een haargroeimiddel van de kapper voor dierenbrokjes heeft aangezien. Wanneer dan ook nog eens de kameleon ontsnapt, is het avontuur begonnen. Overal staan pootafdrukken met mayonaise, maar waar is het grote monster? De politie gaat ook op zoek en wil het beest doodschieten! Kunnen Rik en Rima de politie te snel af zijn? Een spannende belevenis, vol humor en met vaart geschreven. De zinnen zijn eenregelig, en overzichtelijk afgedrukt. De illustraties bieden een grappige aanvulling op het verhaal. Op de achterflap wordt aangegeven welke aspecten van de sociaal-emotionele ontwikkeling aan de orde komen, o.a. samen plannen bedenken en uitvoeren, problemen oplossen en nieuwe dingen uitproberen. Verder geeft het verhaal enige informatie over bedreigde diersoorten. Het is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884528 | 70 pagina's

Titel Een monster op de markt
Auteur Evelien Pullens
Secundaire auteur Helen van Vliet ; Liesbeth van 't Hof
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Kwintessens, [2015]
Overige gegevens 70 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: De methode Kinderen en ... hun sociale talenten is ontwikkeld in samenwerking met de CED Groep Onderzoek en Ontwikkeling, Rotterdam
ISBN 9789057884528
PPN 39613338X
Genre detectiveroman - dierenleven
Thematrefwoord Verdwijningen ; Dieren
Taal Nederlands