Hero en de Wereldstoppers
Boek

Hero en de Wereldstoppers ([2015])/ Danny Wallace, met illustraties van Jamie Littler ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Hero (10) woont in het supersaaie stadje Dufling. Op een dag gebeurt er iets bijzonders: het leven staat ineens volledig stil, behalve voor Hero. Hero gaat op onderzoek uit en ontdekt een groep gevaarlijke monsters, de Wereldstoppers. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Hero woont in Dufling, het saaiste dorpje van Groot-Brittanië. Op een dag merkt hij dat de wereld om hem heen opeens stilstaat. Alleen hijzelf kan nog bewegen. Na een paar minuten is alles weer normaal. Deze pauzes komen steeds vaker, en er verschijnen ook vreemde wezens, die mensen uit het dorp meenemen. Als Hero Alice ontmoet, een meisje op wie de tijdstoppers ook geen vat hebben, gaat hij samen met haar op onderzoek uit. Kunnen ze de Wereldstoppers en hun Gruwelhulpjes tegenhouden? Eerste deel van een vlotte en toegankelijke fantasyserie waarin het meer gaat om de humor en de spanning dan om geloofwaardigheid of een knap geconstrueerde plot. Het fantasievolle verhaal is vrij chaotisch en wordt vaak onderbroken door een alwetende verteller die de lezer rechtstreeks aanspreekt. De opmaak is speels en gevarieerd, en wordt afgewisseld met cartooneske zwart-witillustraties. De auteur is in Engeland bekend van zijn werk als komiek, presentator en schrijver. Dit is zijn eerste kinderboek, dat lovend werd ontvangen in de Britse pers. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312023 | 332 pagina's

Titel Hero en de Wereldstoppers
Auteur Danny Wallace
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jamie Littler ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 332 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hamish and the world stoppers. - Simon and Schuster UK Ltd, 2015
ISBN 9789048312023
PPN 394144198
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Monsters ; Tijd
Taal Nederlands