De ruimte
Boek

De ruimte ([2015])/ concept: Jacques Beaumont, tekst: Emmanuelle Lepetit ; tekeningen: François Daniel, Anne de Chambourcy ; wetenschappelijk advies: Gilles Dawidowicz ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Wat is een zonsverduistering? Wat zijn die vlekken op de maan? In stripachtige illustraties stellen kinderen allerlei vragen over het heelal. Antwoorden via kleurenillustraties en korte teksten. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Uitgave in de reeks 'Wist je dit?*' met feiten en weetjes over allerlei aspecten in en rond de ruimte. In stripachtige tekeningen stellen kinderen vragen, die in ballonteksten staan weergegeven, over het heelal en het zonnestelsel. Ze vliegen als astronauten tussen de sterren, bestuderen de planeten en kijken toe bij de raketten, de geschiedenis over de verovering van de ruimte en het leven in een ruimtestation. De getitelde hoofdstukken worden ingeleid met een korte basistekst en een kleurenfoto over het desbetreffende onderwerp. Collageachtige opmaak met een combinatie van kleurenfoto's en getekende kleurenillustraties. Onder de vele afbeeldingen staan vierregelige teksten (in vaak witte letters op een sfeervolle afbeelding van het heelal) met een duidelijke kortbondige uitleg. De kleurrijke lay-out is speels, maar druk. Zowel een inhoudsopgave als register ontbreekt. Op de schutbladen vliegen stripfiguurtjes als astronauten door de ruimte. Stevige uitgave op dik papier en met een glanzende gewatteerd omslag. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037495249 | 45 pagina's

Titel De ruimte
Auteur Emmanuelle Lepetit
Secundaire auteur Jacques Beaumont ; François Daniel ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2015] - [Antwerpen] : [Ballon Media nv]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: L'espace. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2012. - (Pour les enfants)
ISBN 9789037495249
PPN 395960606
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Wist je dit?
Boek

Wist je dit? (2015-...)

vol.
Uitgeleend