Pitch Perfect 2
DVD

Pitch Perfect 2 ([2015])/ directed by Elizabeth Banks

De meiden van de a-capella zanggroep The Bellas zitten in hun laatste studiejaar. Ze schrijven zich in voor een internationale zangwedstrijd.De meiden van de a-capella zanggroep The Bellas zitten in hun laatste studiejaar. Ze schrijven zich in voor een internationale zangwedstrijd. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Pitch Perfect* bleek in 2012 een onverwachte hit. Een highschool/musical/comedy over een groep a-capellazangeressen die verdacht veel deed denken aan Sister Act en Glee en meedeinde op de golven van The Voice. Over een groepje buitenbeentjes met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze goed kunnen zingen, een zangcompetitie en zware concurrentie. Maar er was toch net wat meer vlees aan het bot. Een optimistische film met veel humor, sisterhood en maatschappijkritiek. De sequel (2015) volgt min of meer dezelfde lijnen dit maal tijdens een wereldkampioenschap waar Amerikanen nog nooit hebben gewonnen. Met onder meer Anna Kendrick (Twilight Saga) en Rebel Wilson (Bridesmades) en een opvallende bijrol voor Birgitte Hjort Sørensen (Borgen). Floortje Smit (Volkskrant 13-5-'15) vindt het geen waardige opvolger: 'Maar teleurstellender is dat de personages nog eendimensionaler zijn - de Australische Rebel Wilson bijvoorbeeld, die door haar rol als Fat Amy wereldwijd doorbrak, krijgt bijvoorbeeld meer ruimte in het script, maar slechts als lollige dikkerd. (...) En daardoor blijft het verhaal een opeenvolging van scène-liedje-scène'. Ze geeft 2 sterren. Mike Peek (Parool 12-5-'15) is positiever en roemt de 'opzwepende zangbattles en bijdehante humor'. Hij geeft 3 sterren. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083037291

Titel Pitch Perfect 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Elizabeth Banks ; Anna Kendrick ; Rebel Wilson
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5053083037291
PPN 397609981
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Muziek ; Clubs
Taal Engels