De gekwelde man
Boek

De gekwelde man ([2015])/ Henning Mankell, vertaald uit het Zweeds door Janny Middelbeek-Oortgiesen

Inspecteur Wallander, vanwege een fout even op non-actief, wordt geconfronteerd met de verdwijning van de schoonouders van zijn dochter.

Recensie

Vanwege een fout staat inspecteur Kurt Wallander even op non-actief. Zijn dochter Linda en haar partner Hans, de zoon van een Zweedse marineofficier, krijgen een dochter. Dan verdwijnt de vader van Hans, en later ook diens moeder. Iedereen, Wallander incluis, staat voor een raadsel. In dit tiende, allerlaatste deel in de Wallander-reeks belandt de inspecteur in de voor hem ongekende werelden van de Zweedse marine én (onrechtstreeks) de spionage. Er wachten hem nieuwe uitdagingen, al leidt hij het onderzoek niet zelf. In zijn typische stijl zet de veelgeroemde auteur (1948-2015) eens te meer personages van vlees en bloed neer. Vooral Wallander is zo levensecht, dat je als lezer lijkt te kijken naar een nieuw stuk in het leven van een oude vriend. De lezer neemt voorgoed afscheid van Kurt Wallander in een realistisch, spannend, zij het niet spectaculair, maar wel ontroerend verhaal. Het afscheid is het hele verhaal lang voorbereid met flashbacks uit Wallanders leven. Fans herkennen zeker de subtiele verwijzingen naar eerdere boeken uit de reeks. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044536799 | 601 pagina's

Titel De gekwelde man
Auteur Henning Mankell
Secundaire auteur Janny Middelbeek-Oortgiesen
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Breda] : De Geus, [2015]
Overige gegevens 601 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2010. - (Inspecteur Wallander-reeks) - Vertaling van: Den orolige mannen. - Stockholm : Leopard, (c) 2009
ISBN 9789044536799
PPN 397277105
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Inspecteur Wallander-reeks
Boek

Inspecteur Wallander-reeks (1999-...)

vol. 10
Uitgeleend
Henning Mankell