Hoogbegaafd. Dat zie je zó!
Boek

Hoogbegaafd. Dat zie je zó! verslag van een onderzoek naar en een symposium over zelfbeeld en imago van hoogbegaafden (2015)/ Maud Kooijman-van Thiel (red.)

Aanwezigheid

Recensie

Deze bundel is een belangrijke toevoeging en verrijking aan de (vak)literatuur over hoogdbegaafdheid. Onder redactie van de gezinssociologe en psychotherapeute vormt deze bundel de neerslag van de gezamenlijke zoektocht van twintig experts naar de essentie van hoogdbegaafdheid tijdens het symposium 'Hoogbegaafdheid. Dat zie je zó!' In de bundel presenteren zij het 'Delphi-model Hoogbegaafdheid', dat empowerment van hoogbegaafden beoogt in relatie tot het zelfbeeld en imago van deze groep. De uitleg van het model is inspirerend en inzichtelijk en toont de complexiteit in het samenspel tussen hoogbegaafde, samenleving en medemens. De bundel bevat niet alleen academische vertogen, maar ook concrete verhalen van hoogbegaafden, die doorgaans gewone mensen zijn, al dan niet met een bepaald etiket. Met literatuuroverzicht, informatie, voetnoten, bijlagen en foto's.

Specificaties

Nederlands | 9789090235264 | 159 pagina's

Titel Hoogbegaafd. Dat zie je zó! : verslag van een onderzoek naar en een symposium over zelfbeeld en imago van hoogbegaafden
Secundaire auteur Maud Kooijman-van Thiel
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Ede : OYA Productions, 2015
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: 2008 - 1e druk: 2008 - Met literatuuropgave
ISBN 9789090235264
PPN 397177097
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begaafdheid; Onderzoek; Opstellen ; Zelfbeeld
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Begaafdheid