De bouw van een Oost-Indiëvaarder
Boek

De bouw van een Oost-Indiëvaarder visie op de bouw van een Hollands spiegelretourschip in de Gouden Eeuw ([2015])/ getekend en verteld door Willem Vos, tekstredactie Sjoerd de Jong

Scheepsbouwer Willem Vos reconstrueerde de Batavia. Nu deelt hij zijn jarenlange ervaring met en vakkennis over het nabouwen van een zeventiende-eeuws schip.

Aanwezigheid

Recensie

In de jaren zeventig liep een visionair scheepsbouwer rond in Nederland. Hij droomde van oude schepen en hij droomde groots. Na de komst van de eerste Sail Amsterdam wist hij het zeker: hij ging de Batavia nabouwen en scheepsbouwers in de dop opleiden. De geschiedenis kennen we, de Batavia kwam en en ruim 1200 jonge scheepsbouwers kregen een opleiding. Deze uitgave geeft van stap tot stap weer hoe je een schip als de Batavia (her)bouwt en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Minutieus wordt hoofdstuk na hoofdstuk de hele uitleg gepresenteerd, met daarbij zeer goede en extreem verduidelijkende tekeningen. Elk onderdeel gedetailleerd omschreven en de werking of het doel verteld. Van kielbalk tot zeildoek. Kwaliteit en passie spatten van elke pagina af. Met als bijlage bestek en houtstaat en monsterrol met medewerkers en vrijwilligers. Een unieke uitgave van een ambachtsman die zijn vakkennis en ervaring op papier zette.

Specificaties

Nederlands | 9789462490321 | 168 pagina's

Titel De bouw van een Oost-Indiëvaarder : visie op de bouw van een Hollands spiegelretourschip in de Gouden Eeuw
Auteur Willem Vos
Secundaire auteur Sjoerd de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : WalburgPers, [2015] - Amsterdam : Ærie Auteurs Uitgevers
Overige gegevens 168 pagina's - illustraties - 29 cm
ISBN 9789462490321
PPN 392507420
Rubriekscode 658.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Batavia (Oost-Indievaarder) ; Scheepsbouw; Nederland; 17e eeuw
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Oost-Indiëvaarders