Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ten oorlog
Boek

Ten oorlog de bevrijding van Europa tijdens WO II ([2015])/ Arnout Hauben, Johanna Spaey

Reisverslag van een Belgische tv-crew langs de twee routes die de Amerikaanse en Russische legers volgden tijdens de bevrijding van Europa in de Tweede Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Voor de tiendelige Belgische televisiereeks 'Ten oorlog' trokken journalisten Arnout Hauben, Jonas van Thielen en Mikhael Cops honderd dagen door Europa. Zij volgden daarbij twee routes van de geallieerde legers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de westelijke route trokken zij van Londen door Frankrijk, België en Luxemburg naar Torgau aan de Elbe, waarbij het drietal de opmars volgde van de Amerikaanse generaal Bradley. Op de oostelijke route trokken zij vervolgens van Stalingrad via Oekraïne, Wit-Rusland en Polen naar Berlijn, waarbij de veldtocht van de Russische maarschalk Zhukov werd gevolgd. In dit fraai vormgegeven gelijknamige boek en ondersteund door talloze kleurenfoto's en overzichtskaarten, doen zij verslag van deze journalistieke uitdaging en hun ontmoetingen met de laatste nog in leven zijnde ooggetuigen van dit mondiale conflict. In samenwerking met schrijfster Johanna Spaey plaats Arnout Hauben de boeiende reiservaringen in de context van de Tweede Wereldoorlog. Arnout Houben is regisseur en reporter en werkte onder andere mee aan het tv-programma 'Man bijt hond'.

Specificaties

Nederlands | 9789022331811 | 447 pagina's

Titel Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WO II
Auteur Arnout Hauben
Secundaire auteur Johanna Spaey
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2015]
Overige gegevens 447 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Naar een 10-delige televisieserie, uitgezonden op één - Uitgave in samenwerking met het productiehuis: De chinezen : made in Belgium
ISBN 9789022331811
PPN 397501773
Rubriekscode Europa 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Europa; Reisbeschrijvingen ; Bevrijding; Europa; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa, Wandeltochten