Het Oude China
Boek

Het Oude China ([2015])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Hubertine van den Biggelaar ; illustraties: Matthew White en Mark Walker

Met welke uitvindingen en technieken brachten de Chinezen in de oudheid hun leven op een hoger peil? Met aandacht voor o.a. de eerste rekenmachines, de Chinese Muur, zijde en het buskruit. Bevat een tijdlijn en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met welke uitvindingen en technieken brachten de Chinezen in de oudheid hun leven op een hoger peil? Ze ontdekten o.a. hoe je van gesmolten ijzer voorwerpen en gereedschappen kunt gieten. Verder vonden ze de eerste rekenmachines uit net als de boekdrukkunst, munten en papiergeld, de kruiwagen en het buskruit dat ze vooral gebruikten voor vuurwerk. De Chinezen hebben destijds grote vorderingen gemaakt op o.a. technisch en wetenschappelijk gebied. De informatie is verdeeld over negentien hoofdstukken of thema's van een dubbele bladzijde. Bij elk thema is een inleidende tekst en een kader waarin de feiten op een rij zijn gezet. Kleurrijke lay-out; elk thema heeft een andere heldere achtergrondkleur. De kleurenillustraties, zowel foto's als getekend, zijn duidelijk en instructief. Bevat o.a. tijdlijn, verklarende woordenlijst, register en enige verwijzingen naar o.a. websites. Maakt deel uit van de serie 'Technologie in de oudheid'*. Dit is een van de weinige boeken die uitsluitend op de technologie van het oude China ingaat. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753243 | 48 pagina's

Titel Het Oude China
Auteur Charlie Samuels
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar ; Matthew White ; Mark Walker
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ancient China. - Brown Bear Books Group Ltd., (c)2015. - (Technology in the ancien world)
ISBN 9789461753243
PPN 395566304
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologie ; China; Oudheid
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie

Relaties/Serie

Technologie in de oudheid
Boek

Technologie in de oudheid (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels