Koning Arthur
Boek

Koning Arthur ([2016])/ Marc Veerkamp, illustraties: Geert Gratama

Koning Urther is overleden. De jonge schildknaap Arthur is de enige die het zwaard van de koning uit een steen kan trekken. Is hij nu echt de koning? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mythe van koning Arthur, gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling van Theater Terra door Sytze Schalk en Marc Veerkamp. Morgan vermoordt haar gemene stiefvader koning Uther met een gifdrankje uit de boeken van tovenaar Merlijn. Zij wil zelf koningin worden, maar Merlijn steekt daar een stokje voor. Hij steekt het zwaard van Uther in een steen. Alleen iemand met een pure koningsziel zal het wapen los kunnen trekken. Tot ieders verbazing is het de jonge schildknaap Arthur die daarin slaagt. Ook zelf gelooft hij dat er een vergissing in het spel is. Maar als Merlijn hem op een belangrijke missie stuurt om Morgan te verslaan, leert hij gaandeweg te vertrouwen op zichzelf en bewijst hij aan anderen en zichzelf de ware koning te zijn. Hij toont zijn slimheid door het oplossen van moeilijke raadsels, zijn moed in een gevecht met een griffioen en zijn edele inborst door zijn houding ten opzichte van anderen. Het verhaal wordt verteld vanuit een vrij kinderlijk perspectief met veel actie en dialoog. Met paginagrote karikaturale schetsen in zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000347070 | 127 pagina's

Titel Koning Arthur
Auteur Marc Veerkamp
Secundaire auteur Geert Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2016]
Overige gegevens 127 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling van Theater Terra, geschreven door Sytze Schalk en Marc Veerkamp
ISBN 9789000347070
PPN 393715086
Genre historische roman
Thematrefwoord Arthur (koning van Brittannie) ; Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het universum van Stefan Wul
Boek

Het universum van Stefan Wul (2013-...)

vol. Niourk; 3/3.
Uitgeleend