Speelruimte
Boek

Speelruimte avontuur als basis voor de opvoeding ([2015])/ Monique van der Zanden, redactie: Femke Boshuisen ; tekeningen: Mariella van de Beek

Pleidooi voor ouders en leerkrachten om kinderen van 5 tot en met 11 jaar in de opvoeding ruimte te gunnen voor spel, experiment, ervaring, ontdekking en fantasie.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturen als basis voor de opvoeding. De auteur (geboren in 1961, Den Bosch) schreef van haar negende tot haar vijftiende verhaaltjes onder de naam Ibis in de plaatselijke krant. Ze trouwde, kreeg drie kinderen, werkte in de sloppenwijken van Akisumu (Kenia) en was betrokken bij de vrije school in Roosendaal. Ze ging in 1999 weer schrijven (Uitgeverij Christofoor). Met haar man richtte ze De Wereldboom op: een musicalgroep voor kinderen van 7-12 jaar, met wekelijkse repetities. Kinderen geven het toneelspel mee vorm, bedenken dansen en kleding, knutselen rekwisieten en schilderen het decor. Ze ontdekten dat kinderen zich door middel van spel en creativiteit verbinden met de wereld in zichzelf en met die om hen heen. Ingewikkelde of kostbare zaken zijn niet nodig. Wel hebben kinderen ruimte nodig om hun omgeving te ervaren en te ontdekken: met hart en ziel, dromend en denkend, met open zintuigen. Zo leren kinderen zichzelf, anderen en de aarde kennen, voor een stevige basis voor de toekomst. Met veel tips, inspirerende boeken en leuke illustraties. Voor ouders en leerkrachten van kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060387764 | 104 pagina's

Titel Speelruimte : avontuur als basis voor de opvoeding
Auteur Monique van der Zanden
Secundaire auteur Femke Boshuisen ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 104 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789060387764
PPN 394094131
Rubriekscode 416.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderspel
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Kinderspel