Ontspannen eten
Boek

Ontspannen eten met aandacht naar een evenwichtig eetpatroon ([2015])/ Rita Zeelenberg, eindredactie: Marianne Wegener Sleeswijk ; recepten: Ans Withagen ; fotografie: Daniëlle Krijtenburg

Op mindfulness gebaseerde oefeningen en informatie die gericht is op het bewust worden van je eigen gedachten, gevoelens en opvattingen rondom eten.

Recensie

Auteur Zeelenberg heeft communicatiewetenschappen gestudeerd. Door haar worsteling met eten en gewicht is zij zich gaan verdiepen in Mindfulness en is nu trainer Mindfulness en eten. De ervaringen die zij opdeed tijdens het geven van trainingen en workshops heeft zij verwerkt in dit boek. In tien hoofdstukken geeft zij informatie en oefeningen die er op gericht zijn bewust te worden van je eigen gedachtes, gevoelens en opvattingen rond eten. Doel is door dat bewustzijn een evenwichtiger voedingspatroon te ontwikkelen. Hoewel elk hoofdstuk een recept bevat, is dit geen dieetboek. Het is helder geschreven, bevat overzichtelijke, praktische tips en oefeningen die je zelf kunt doen. Naast het boek is ook een audio-cd te koop met tien eetmeditaties. De auteur houdt ook een blog bij (zie www.mindful-eten.nl). Dit boek is geschikt voor mensen die een duurzame oplossing zoeken voor hun (di)eetproblemen en ook bereid en in staat zijn daar tijd en aandacht aan te besteden. Een quick fix is dit zeker niet. In pasteltinten uitgevoerd boek met veel kadertjes en kleurrijke lay-out met bronvermelding, maar zonder register.

Specificaties

Nederlands | 9789462500839 | 192 pagina's

Titel Ontspannen eten : met aandacht naar een evenwichtig eetpatroon
Auteur Rita Zeelenberg
Secundaire auteur Marianne Wegener Sleeswijk ; Ans Withagen ; Daniëlle Krijtenburg
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : SimplyLife, [2015]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462500839
PPN 393713601
Rubriekscode 628.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsgewoonten; Psychologische aspecten ; Mindfulness
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsgewoonten