Remco Campert
Boek

Remco Campert (2015)/ redactie Hein Aalders (eindredactie), Marco Daane, Marco Entrop, Marsha Keja, Menno Voskuil en Thijs Wiersma

Aandacht voor leven en werk van Remco Campert, waarbij onder andere verdwenen werk, onbekende ambities en vriendschappen aan de orde komen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit dubbeldikke jubileumnummer van De Parelduiker worden ons van de aardbodem weggevaagde schatten over en door Remco Campert geschonken. Ook minder bekende en bijzondere karakteristieke aspecten van zijn werk worden helder in woord en beeld gebracht door kenners en bekenden van Campert. In vlot lezende, interessante en boeiende artikelen en verhalen wordt een goed beeld geschetst van Campert als redacteur, filmer, beeldend kunstenaar, radiotekstenschrijver, polemist en de invloed van jazz en film op zijn werk. Daarnaast wordt een interessante blik gegund in zijn leven, werken en vriendschappen in Antwerpen. Scherpe zwart-wit- en kleurenillustraties, foto's, affiches, tekeningen en spotprentjes, die uitstekend bij de teksten passen. Vier dichters hebben op geheel eigen wijze een fraaie ode aan de schrijver gebracht. Waardevolle aanvulling op het werk en leven van deze grote schrijver.

Specificaties

Nederlands | 9789059374201 | 192 pagina's

Titel Remco Campert
Secundaire auteur Hein Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Bas Lubberhuizen, 2015
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789059374201
PPN 393763218
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Campert, Remco; Opstellen
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Campert

Relaties/Serie

De parelduiker
Tijdschrift

De parelduiker (1996-...)

Artikelen over binnen- en buitenlandse schrijvers en hun werk.

vol. jrg. 20, nr. 4 (2015)
Niet uitleenbaar (alleen ter inzage)