Dansvriendinnen
Boek

Dansvriendinnen (2015)/ Nico De Braeckeleer, redactie NL: Emile Salomon ; algemene redactie: Catalina Steenkoop ; cover en illustraties: Kristel Van Steenbergen

De drie hartsvriendinnen Fleur, Hanne en Amélie doen mee aan een danswedstrijd. Het is best lastig om jaloerse gevoelens buiten de vriendschap te houden. En dan blijkt dat Mats, op wie Hanne verliefd is, juist gek is op Fleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fleur, Hanne en Amélie zijn beste vriendinnen. Fleur speelt gitaar en schrijft gedichten, Hanne is dans- en modegek en de geadopteerde Amélie is een flapuit die dol is op gamen. Ze houden alle drie van dansen en als in hun stad een danswedstrijd wordt georganiseerd, geeft Hanne zichzelf en haar twee vriendinnen op. Fleur durft niet, ze heeft enorme plankenkoorts, maar als ze gepest wordt door een verwaand meisje uit de klas en een jongen haar vertelt dat hij haar kansen hoog inschat, besluit ze toch mee te doen. Als Mats, de jongen waar Hanne verliefd op is, bekent dat hij juist gek is op Fleur, heeft Hanne het daar erg moeilijk mee. De vriendschap tussen de drie wordt danig op de proef gesteld. En weet Fleur haar zenuwen voor de danswedstrijd te bedwingen? Eerste deel in de nieuwe serie 'Hartsvriendinnen'. Tamelijk voorspelbare personages en verhaallijnen, maar het geheel leest lekker weg. De drie hoofdpersonages zijn wat cliché, maar divers en vullen elkaar goed aan. Het taalgebruik komt soms wat ouwelijk over door bepaalde Vlaamse woorden (verwittigen, kunstgalerij). Voor meisjes vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241428 | 123 pagina's

Titel Dansvriendinnen
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Emile Salomon ; Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2015
Overige gegevens 123 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Naam illustrator in het colofon is foutief vermeld de juiste naam is: Kristel Steenbergen
ISBN 9789059241428
PPN 398011850
Thematrefwoord Vriendschap ; Verliefdheid ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hartsvriendinnen
Boek

Hartsvriendinnen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer