Vannacht loop ik weg!
Boek

Vannacht loop ik weg! (2015)/ Paul van Loon, met illustraties van Alice Hoogstad

Roel vindt het niet altijd leuk om een stoel te zijn. Vooral niet als er dikke mensen op hem gaan zitten. Hij besluit weg te lopen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Roel is een oude keukenstoel. Hij krijgt het soms hard te verduren, onder meer van de dikke oom Jaap, van wildebras Kees en van een krabbende poes. Hij wil weg. Bij volle maan lukt hem dat, maar de buitenwereld is vol gevaren. De keukenstoel wordt gepersonifieerd. Hij krijgt een naam, heeft gevoelens en maakt geluiden. Ook al springen ze weinig zorgzaam met hem om, toch is de familie gehecht aan de stoel en gooien ze hem niet zomaar weg. Deel uit de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*, met een kleurrijk omslag en een ronde uitstansing met foto van de auteur. De tekst voor jonge lezers is opgedeeld in korte hoofdstukken en tekstblokken. Hij bevat korte zinnen, veel dialogen en een eenvoudige woordenschat, AVI-E3. Kleurrijke en dynamische illustraties zorgen voor een aantrekkelijke bladspiegel. Een leuk leesboek met avontuurlijke belevenissen voor kinderen die al enkele maanden leesonderwijs achter de rug hebben. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048707546 | 26 pagina's

Titel Vannacht loop ik weg!
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Alice Hoogstad
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave [Tilburg] : Zwijsen, 2015
Overige gegevens 26 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: 2011 - Geheel herziene versie van de oorspronkelijke titel met illustraties door Annemie Berebrouckx: Stoel loopt weg. - 1997. - (Ditjes en datjes voor beginnende lezers ; 3)
ISBN 9789048707546
PPN 397185901
Thematrefwoord Weglopen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weglopen

Relaties/Serie

Lees! met Paul van Loon
Boek

Lees! met Paul van Loon (2008)

vol.
Uitgeleend
Paul van Loon