Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het grote griezelboek
Boek

Het grote griezelboek ([2015])/ tekst en tekeningen Harmen van Straaten

Drie verhalen waarin kinderen een man met en gouden tand ontmoeten. Hij verkoopt hen een toverlamp die je wens uit laat komen. Daardoor beleven ze griezelige avonturen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van drie eerder los verschenen boekjes uit de reeks 'De toverlamp'. In 'Het monster' koopt Niels op de markt een oude olielamp. De koopman heeft Niels verteld, dat je met die lamp kunt toveren. 's Avonds in bed wrijft Niels driemaal over de lamp, maar er gebeurt ogenschijnlijk niets. Totdat hij opeens in een boot op zee zit. In 'De witte ridder' wil Mark voor ridder spelen. Als hij van een man een toverlamp krijgt, wordt het allemaal wel heel echt. En in 'Bij de dino's' komen Mart en Ruben via een toverlamp in Dinoland terecht. De verhalen worden in begrijpelijke taal met veel dialoog verteld. De tekst staat in korte zinnen met enkel een- en tweelettergrepige woorden, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Elke pagina wordt opgesierd met vlotte, aantrekkelijke ingekleurde pentekeningen van de auteur, die goed aansluiten op de tekst. Stevige, verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag vol gekleurde monsters. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020681895

Titel Het grote griezelboek
Uniforme titel Het monster De witte ridder Bij de dino's
Auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2015]
Overige gegevens 29, 29, 29 pagina's - gekleurde tekeningen - 24 cm
Annotatie Bevat: Ik ben niet bang voor monsters ; Het monster. - Oorspronkelijke uitgave: 2002. - (Toverlamp) (Klavertje twee-serie) ; De witte ridder. - Oorspronkelijke uitgave: 2004. - (Toverlamp) (Klavertje twee-serie) ; Bij de dino's. - Oorspronkelijke uitgave: 2009. - (Toverlamp) (Klavertje twee-serie)
ISBN 9789020681895
PPN 394276663
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Wensen ; Ridders ; Dinosaurussen ; Magie
Taal Nederlands