Zeg maar dat je vijftien bent
Boek

Zeg maar dat je vijftien bent ([2015])/ Jacqueline Zirkzee, Fred Marschall, infotekst: Anneriek van Heugten ; redactie Dorette Zwaans, Anneriek van Heugten

Devi (12) woont met haar ouders en oudere zus Nadina op het platteland in India. Als Nadina door een val niet in de fabriek kan gaan werken, neemt Devi haar plaats in. AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Deel uit de serie 'Heftig!'*, waarin kinderen heftige dingen meemaken. Devi is 12 jaar en woont met haar ouders en oudere zus Nadina op het platteland in India. Haar karma maakt dat haar familie tot de Dalit behoren, de arme mensen die net rond kunnen komen. Als meneer Anand verschijnt met een aanbod om Nadina in de fabriek te laten werken zodat ze veel geld kan verdienen voor haar bruidsschat, wordt het contract getekend. Vanwege een val kan Nadina niet naar de fabriek en gaat Devi in haar plaats. Al gauw blijkt dat het werk in de fabriek helemaal geen rozengeur en maneschijn is en dat de omstandigheden ronduit slecht zijn. Eenvoudig, kort, maar goed geschreven verhaal over kinderarbeid en onderdrukking. Met enkele illustraties in kleur. Met achterin korte informatie over het leven in Zuid-India, het kastenstelsel, kinderarbeid en hulporganisaties. Met enkele kleurenfoto's. Zie ook www.heftigboeken.nl. AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053006665 | 58 pagina's

Titel Zeg maar dat je vijftien bent
Auteur Jacqueline Zirkzee
Secundaire auteur Fred Marschall ; Dorette Zwaans ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave [Drunen] : Delubas, [2015]
Overige gegevens 58 pagina's, 9 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vermelding in colofon: Tekst: Jacqueline Zirkzee, Illustraties: Fred Marschall
ISBN 9789053006665
PPN 395261090
Genre sociale roman
Thematrefwoord India ; Kinderarbeid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heftig!
Boek

Heftig! (2015-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend