Mijn eerste grote weetjesboek
Boek

Mijn eerste grote weetjesboek ([2015])/ redactie Agnès Besson, Marion Augustin, Juliette Chériki-Nort, Sylvie Bézuel, Gaëlle Lahoreai, illustraties Julie Mercier, Jocelyn Millet, François Foyard, Mélisande Luthringer, Nina Caniac, Sophie Verhille ; vertaling [uit het Frans]: Siska Lernout ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Allerlei weetjes over het lichaam, de stad, de geschiedenis, de natuur, de dieren, de wereld en het heelal. Met veel stripachtige kleurenillustraties. Samen bekijken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Kloeke, mooi vormgegeven uitgave: gewatteerd omslag, afgeronde hoeken, glanzend papier, voorzijde van rood fluweel, met kind in reliëf en rode fluweelaccenten in de titel, waarin op junior-encyclopedische wijze aandacht wordt besteed aan de thema's het lichaam, het huis en de stad, de geschiedenis, de natuur, de dieren, de aarde en de wereld en het heelal. Elk deelthema beslaat twee naast elkaar gelegen pagina's. Bij sommige thema's is merkbaar dat de uitgave oorspronkelijk Frans is, doordat er Franse historie, gebruiken en gewoonten in het middelpunt staan. De informatie wordt gepresenteerd in de vorm van kleine, overzichtelijke picto-achtige tekeningen en strips. De begeleidende tekst is compact, zoomt in op essentiële gegevens en feiten en kent vetgedrukte woorden die enerzijds de kern van de informatie accentueren en anderzijds verwijzen naar het register. Rijke publicatie met honderden 'weetjes', die thuis, op school en in tal van andere gebruikssituaties telkens weer ter hand kan worden genomen. Samen bekijken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244313 | 128 pagina's

Titel Mijn eerste grote weetjesboek
Secundaire auteur Agnès Besson ; Julie Mercier ; Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2015]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: L'encyclopédie Larousse des petits. - Paris : Larousse, 2012
ISBN 9789059244313
PPN 397123787
Rubriekscode 041
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Encyclopedieen ; Menskunde ; Algemene geschiedenis ; Natuur ; Aarde ; Heelal ; Dieren
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Encyclopedieën