Weet je wel hoeveel God van dieren houdt?
Boek

Weet je wel hoeveel God van dieren houdt? ([2015])/ Franz Hübner, met illustraties van Markus Humbach ; vertaling [uit het Duits] Margaretha de Haan

Een jongetje (ik-figuur) wil weten of God ook van dieren houdt. Zijn moeder vertelt hoe alle dieren speciaal zijn en God van hen allemaal houdt, of ze nu koppig of grappig zijn, groot of klein. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Recensie

Prentenboek voor kleuters, waarin een jongetje zijn moeder vragen stelt over God. De auteur gebruikt de ik-vorm voor het jongetje en de jij-vorm voor de moeder, waardoor je als voorgelezen kind het gevoel krijgt dat je rechtstreeks wordt aangesproken. Dat brengt het verhaal dichtbij. Het jongetje wil vooral weten of God ook van dieren houdt, waarop zijn moeder geduldig antwoord geeft dat God ook van dieren houdt, ook van dieren die langzaam zijn als een slak of koppig als een ezel. Het verhaal, dat zich op één dag afspeelt, straalt veel liefde en zachtheid uit en vormt samen met de levendige tekeningen een mooi evenwichtig geheel. De illustrator laat een vrolijke wereld zien, waarin dieren en knuffels de belangrijke rollen spelen. Hij is creatief en vrij met de tekst omgesprongen, waardoor er op de tekeningen veel te zien en te beleven valt wat niet in de tekst wordt genoemd. Een mooie techniek met zachte potloodlijnen, frisse kleuren en vooral grappig getekende dieren maken dit boek tot een feestje voor kleine kinderen. Eerder maakte het duo in dezelfde opzet 'Weet je wel hoeveel God van je houdt?'.* Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621260

Titel Weet je wel hoeveel God van dieren houdt?
Auteur Franz Hübner
Secundaire auteur Markus Humbach ; Margaretha de Haan
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Callenbach, [2015]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Weißt du schon wie lieb Gott die Tiere hat? - Gütersloh : Gütersloher Verlagshaus, (c)2014
ISBN 9789026621260
PPN 391727753
Rubriekscode 232.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen God
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord God