Het grote Rijksmuseum voorleesboek
Boek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek de beste kinderboekenschrijvers over de meesterwerken uit het Rijksmuseum (2014)/ met verhalen van: Marion van de Coolwijk, Arend van Dam, Fred Diks, Imme Dros, Bibi Dumon Tak, Pieter Feller, Thijs Goverde, Hans Hagen, Sylvia Vanden Heede, Marjolijn Hof, Vivian den Hollander, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Mirjam Oldenhave, Francine Oomen, Joke Reijnders, Daan Remmerts de Vries, Jan Paul Schutten, Harmen van Straaten, Edward van de Vendel, Kaat Vrancken, Jacques Vriens, concept: Koos de Wilt en Rijksmuseum ; eindredactie: Koos de Wilt ; beelden: Rijksmuseum

Waar gaat die jongen in het schilderij 'De Nachtwacht' naartoe? Verhalen van bekende schrijvers bij 25 beroemde schilderijen uit het Rijksmuseum. Met grote kleurenafbeeldingen van de werken. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit grote, mooi vormgegeven boek is ter gelegenheid van de heropening van het Rijksmuseum een selectie van vijfentwintig beroemde schilderijen samengebracht. De gekozen meesterwerken variëren in genre, stijl en afmeting: van de 'Sint-Elisabethsvloed' uit de vijftiende eeuw, 'De Nachtwacht' en 'Het Melkmeisje' uit de Gouden Eeuw tot 'Witte eend met kiekens' uit de negentiende eeuw. Elk schilderij is (pagina)groot en in kleur afgebeeld, sommige zijn uitvergroot. Bij elk kunstwerk staat naam, schilder en jaartal vermeld. Vijfentwintig bekende Nederlandse en Vlaamse kinderboekenauteurs schreven er een verhaal bij. Een aantal van hen - Arend van Dam, Vivian den Hollander, Francine Oomen, Joke van Leeuwen en Jan Paul Schutten - laten het schilderij zelf tot leven komen. Daan Remmerts de Vries schrijft vanuit het perspectief van een jonge walvis. Marion van de Coolwijk kiest een dichtvorm voor haar sprookje. Bij anderen speelt het verhaal in het heden, waarbij Rindert Kromhout en Sjoerd Kuyper hun eigen personages een hoofdrol geven. Op de schutbladen zijn details van schilderijen afgedrukt. Deze bijzondere uitgave met aantrekkelijke omslagillustratie zal kinderen stimuleren om beroemde schilderijen te leren bekijken. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047613824 | 67 pagina's

Titel Het grote Rijksmuseum voorleesboek : de beste kinderboekenschrijvers over de meesterwerken uit het Rijksmuseum
Secundaire auteur Koos de Wilt ; Marion van de Coolwijk
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2014 - [Amsterdam] : Rijks Museum
Overige gegevens 67 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Rubinstein, 2013
ISBN 9789047613824
PPN 395593190
Rubriekscode 731
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schilderkunst ; Rijksmuseum (Amsterdam)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst