De liedjesatlas
Boek

De liedjesatlas 24 wereldliedjes (2015)/ Koos Meinderts, & Annette Fienieg ; naar een idee van Thijs Borsten

Per werelddeel vier traditionele volksliedjes, vertaald naar het Nederlands, waaronder een regenlied uit Marokko, een afscheidsliedje uit Nieuw-Caledonie en een wiegeliedje uit Argentinie. Met liedjes op cd en grote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

24 traditionele volksliedjes, speels bewerkt en vertaald naar het Nederlands, met zoveel mogelijk behoud van de oorspronkelijke klankkleur. Zowel het boek als de bijgevoegde cd zijn per werelddeel voorzien van vier representatieve liedjes, bv. een regenlied uit Marokko, een afscheidsliedje uit Nieuw-Caledonië en een wiegeliedje uit Argentinië. De stemmen van de mannelijke en vrouwelijke zangers, solo en in samenzang, zijn goed verstaanbaar en in harmonie met de begeleidende muziek. Een meerwaarde zijn zonder meer de goed gekozen muziekinstrumenten. Fijne mix van muziek en tekst die tezamen sferen en gemoedstoestanden invoelbaar vertolken voor jonge kinderen. Toevoeging van authentieke taalkleuren en 'blauwbilgorgelachtige' woordspelingen verhoogt de sfeer. Herhaling speelt een belangrijke rol waardoor zinsdelen al gauw zullen worden meegezongen. Het boek bevat fraaie aquarelpentekeningen met oog voor kenmerkende details. Op landkaarten is te zien waar de liedjes vandaan komen. De fraaie, verzorgde uitgave biedt een sfeervolle kennismaking met andere culturen. Tevens bruikbaar ter ondersteuning van de taalontwikkeling. Eerder verschenen in dezelfde opzet o.a. 'De liedjesalmanak : herfst & winter' en 'De liedjesalmanak : lente & zomer'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047620303 | 69 pagina's

Titel De liedjesatlas : 24 wereldliedjes
Secundaire auteur Koos Meinderts ; Annette Fienieg ; Thijs Borsten
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 69 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm - cd
Annotatie Achterkant vermeldt: "geïllustreerd door Annette Fienieg. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes"
ISBN 9789047620303
PPN 39420171X
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes ; Volksliederen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes