Blue eyes
DVD

Blue eyes ([2015])/ script Alex Haridi, regi Henrik Georgsson, Frederik Edfeldt, Emiliano Goessens

Kort voor de verkiezingen verdwijnt de stafchef van het Ministerie van Justitie spoorloos. Haar vervangster komt terecht in een web van leugens en politieke samenzweringen.

Recensie

Politieke thriller van de Zweedse televisie. Kort voor de verkiezingen verdwijnt de stafchef van het Ministerie van Justitie spoorloos. De minister vraagt haar voorgangster, Elin Hammer (Louise Peterhoff), om haar oude functie weer op te nemen. Elin moest een tijd geleden onder vreemde omstandigheden haar baan opgeven en werkt nu als serveerster. Ze gelooft niet dat haar collega ziek is en onderzoekt de mysterieuze verdwijning. Intussen merkt ze dat op haar departement vreemde spelletjes gespeeld worden die verband lijken te houden met de verkiezingscampagne van een extreemrechtse groepering. De titel van de serie verwijst naar de opvallend blauwe ogen van Elin. Rosan Hollak (NRC 29-10-'15) schrijft: 'Dat levert een aardig spannend verhaal op'. Zij vindt de vergelijking die de producent maakt met 'House of cards' onterecht: 'Blue Eyes is gewoon degelijk en actueel.' Tien afleveringen.

Specificaties

Zweeds | 5425019009038

Titel Blue eyes
Uniforme titel Bl°a ögon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Henrik Georgsson ; Alex Haridi ; Louise Peterhoff ; Sven Nordin ; Kjell Wilhelmsen ; Anna Bjelkerud
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2015]
Overige gegevens 4 dvd-video's (10 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Louise Peterhoff, Sven Nordin, Kjell Wilhelmsen, Anna Bjelkerud. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Zweden : Strix Drama, (c)2014 - Oorspronkelijke titel: Bl°a ögon
ISBN 5425019009038
PPN 396822479
Genre thriller - politieke roman
Thematrefwoord Zweden ; Politiek
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend