Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/English
Boek

Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/English (2014)/ redactionele en vertaalbijdragen: María del Carmen Almendros de la Rosa, Francesco Cucinotta, Anette Dralle, Hans de Groot, Claudia Handwerker, Michèle Moncharmont, Georgina Moore, Gregor Vetter, Dr. Christiane Wirth

Beeldwoordenboek Nederlands-Engels met zo'n vijftienduizend woorden rond dertien thematische thema's.Leer Engelse woorden via kleine afbeeldingen. Woordenboek met zo'n vijftienduizend woorden rond dertien thema's als eten en drinken, lichaam en gezondheid en in de stad. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Dit handzame beeldwoordenboek Nederlands-Engels begint met korte inleidingen over de uitgave, functie en gebruik. Daarna volgen ca. vijftienduizend woorden/begrippen die om ze beter te onthouden in een context zijn geplaatst. Het boek is ingedeeld in dertien thematische hoofdstukken, waaronder: mensen, thuis, in de stad, communicatie, noodsituaties en aarde en natuur. Elk hoofdstuk heeft drie tot tien subhoofdstukjes met veel kleine kleurenfoto's, van een voorwerp, functie of situatie, met daarbij de Nederlandse naam en daaronder de Engelse. Per unit staan in een apart pastelkleurig kader korte praktische zinnetjes, links in het Nederlands, rechts in het Engels. Alle gebruikte woorden staan in afsluitende alfabetische registers, eerst in het Nederlands, dan in het Engels. De oorspronkelijk Duitse uitgave is goed vertaald/bewerkt in het Nederlands. De gekozen thema's liggen dicht bij het leven van de meeste mensen, de woordkeus is goed, herkenbaar en vrij actueel, de foto's zijn goed. Op het omslag staan acht kleurenfoto's uit het boek. In dezelfde opzet verschenen ook beeldwoordenboeken* voor vier andere talen. Het boek is vooral praktisch voor wie vrij weinig Engels kent, maar ook geschikt voor gevorderden. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460771965 | 400 pagina's

Titel Van Dale beeldwoordenboek Nederlands/English
Uniforme titel Van Dale beeldwoordenboek
Secundaire auteur M. Carmen Almendros de la Rosa
Type materiaal Boek
Editie 1e editie;
Uitgave [Utrecht] : Van Dale Uitgevers, 2014
Overige gegevens 400 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Duitse uitgave: Stuttgart : PONS GmbH, (c)2014 - Met register
ISBN 9789460771965
PPN 377128791
Rubriekscode Engels 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal