Holland, natuur in de delta
Boek

Holland, natuur in de delta (september 2015)/ fotografie Frans Lemmens, fotografie en samenstelling Frans Lemmens en Marjolijn van Steeden ; tekst Femke Kuijken en Ester Kerkhoff

Fotoboek bij de gelijknamige film met paginagrote foto's van de dynamische natuur in en rond de Nederlandse rivierdelta en polders, met beknopte informatieve teksten en bijschriften.

Recensie

Fotoboek bij de gelijknamige succesvolle film van Hollandse bodem met paginagrote foto's van de dynamische natuur in en rond de Nederlandse rivierdelta en polders. Fotografen Marjolijn van Steeden en Frans Lemmens volgden bijna een jaar de filmmakers en hebben het filmverhaal naar foto's, waaronder schitterende luchtopnamen, vertaald. De vaak unieke beelden in kleur zijn een lust voor het oog. Met beknopte informatieve teksten en bijschriften. Aan de orde komen onder meer het ontstaan van ons deltalandschap, het dalende en stijgende water, veen, polders, moerasbos en het gebruik door en aanpassingen van planten, dieren en mensen in en om de natte gebieden. Kwalitatief mooie uitgave voor een breed publiek van natuurliefhebbers. Met inhoudsopgave. Bij de film verscheen naast dit fotoboek ook 'Koekoek! : delta vol leven' van Edo van Uchelen*.

Specificaties

Nederlands | 9789079703180 | 188 pagina's

Titel Holland, natuur in de delta
Auteur Frans Lemmens
Secundaire auteur Marjolijn van Steeden ; Femke Kuijken ; Ester Kerkhoff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : EMS films, september 2015
Overige gegevens 188 pagina's - illustraties - 33 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Het boek bij de film
ISBN 9789079703180
PPN 393940012
Rubriekscode 577.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven; Nederland; Fotoboeken
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven