Twilight
Boek

Twilight ([2015])/ Stephenie Meyer, uit het Engels vertaald door Anneliet Bannier en Maria Postema

Keerdruk met het bekende verhaal over Bella en Edward, aangevuld met het liefdesverhaal van Beau en Edythe. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuwe, luxe uitgave van het in 2006 verschenen eerste deel van de serie 'Twilight'. Het is het verhaal van Bella en Edward. Deze twee zijn verliefd en gelukkig, ware het niet dat Edward een (goedaardige) vampier is. Dit is niet het 'klassieke' vampierverhaal aangezien de schrijfster de traditionele vampieringrediënten als doodskisten, knoflook en kruisbeelden achterwege heeft gelaten. Edward (en zijn vampierfamilie) leeft gewoon overdag en drinkt uitsluitend dierenbloed. Bijzonder aan deze uitgave is dat zij bestaat uit het originele boek, maar ook een herschreven versie, waarin de rollen zijn omgedraaid. Het meisje, Edyth Cullen, is hier de vampier en de jongen, Beau Swan, de menselijke figuur. De twee verhalen zijn letterlijk hetzelfde buiten de rollenwisseling, maar het slot wijkt af. De schrijfster vond dit een uitdaging. Voor lezers misschien een overbodige toevoeging. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000341887 | 376 pagina's

Titel Twilight
Uniforme titel Leven en dood
Auteur Stephenie Meyer
Secundaire auteur Anneliet Bannier ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie Jubileumeditie;
Uitgave [Houten] : Van Goor, [2015]
Overige gegevens 376 pagina's - 24 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Twilight - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Sjaloom, 2006 - Vertaling van: Twilight. - New York : Little, Brown, 2005 - Keerdruk met: Leven en dood : Twilight herschreven / Stephenie Meyer ; uit het Engels vertaald door Maria Postema. - 382 pagina's. Vertaling van: Life and death. - New York : Little, Brown, (c)2015
ISBN 9789000341887
PPN 397117183
Genre griezelverhaal - romantische verhalen
Thematrefwoord Vampiers ; Verliefdheid
Taal Nederlands