Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Chaos op de filmset!
Boek

Chaos op de filmset! ([2015])/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Lotte (ik-figuur) gaat samen met haar beste vriendin Chloe op zoek naar een hobby. Ze proberen kunstschaatsen en goochelen. Maar dan komt er een filmploeg in de buurt filmen. Dagboek van Lotte met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lotte Wirwar verveelt zich wanneer ze de waterpokken krijgt en thuis moet blijven. Samen met haar beste vriendin Chloë besluit ze op zoek te gaan naar een hobby. Haar moeder is ondertussen wanhopig op zoek naar een blokfluitlerares, want geen van de juffrouwen willen Lotte les geven. Lotte is zich van geen kwaad bewust, want haar kunsten op de blokfluit zijn vergelijkbaar met die van een slangenbezweerder. Er gebeuren dan ook heel vreemde dingen wanneer ze blokfluit speelt. Maar dan komt er een filmploeg naar een school in de buurt en wordt het spelen in die film de nieuwe felbegeerde hobby van Lotte en Chloë. Geschreven en getekend dagboek (19 mei - 7 juni) van de 10-jarige Lotte. Het verhaal leest als een strip door de vele tekeningen en verschillende lettertypes. De meiden zijn eigenwijs en het verhaal verveelt op geen enkel moment. Dit vierde deel in de serie 'De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar'* is vooral aantrekkelijk voor meisjes die een gewoon boek saai vinden. De grappige tekeningen zijn aantrekkelijk voor kinderen op de basisschool. De serie lijkt op die rond Lena Lijstje van Francine Oomen en 'Dagboek van een muts' door Rachel Renée Russell. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044743869 | 159 pagina's

Titel Chaos op de filmset!
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2015]
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt bij de gegevens van de oorspronkelijke uitgave: Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl - Vertaling van: Hier steckt der Wurm drin! - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2013. - (Mein Lotta-Leben)
ISBN 9789044743869
PPN 397185731
Thematrefwoord Hobby's ; Audities ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller