Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld
Boek

De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld (2015)/ [tekst] Jan Paul Schutten, en [illustraties] Kees de Boer

Dirk logeert bij zijn drie opa's. Hij krijgt een fiets om op naar school te gaan. Volgens de opa's was vroeger alles véél moeilijker en hadden zij nooit zo'n superdeluxe fiets. Prentenboek met paginagrote, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 18/05/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters SCHU

Recensie

Dirk heeft drie opa's, Balderik, Roderik en Diederik. Dirk heeft natuurlijk ook drie oma's maar die werden zo gek van de opa's dat ze aan de overkant van de straat zijn gaan wonen. Als Dirk bij de opa's mag logeren, hebben ze een 'super-de-luxe' fiets voor hem klaarstaan om mee naar school te gaan. De banden zijn zacht, het zadel zit los en de wielen staan scheef. Als Dirk daar voorzichtig wat van zegt, beginnen zij op te scheppen over wat zij allemaal moesten overwinnen om op tijd op school te komen: op een fiets met vierkante houten wielen, door regendruppels zo groot als meloenen, over een stukje oceaan met piraten of met twee verbrijzelde benen en 46 graden koorts! Hilarisch prentenboek vol fantasie in kleurige, verhalende illustraties in verschillende formaten gevat. Veel tekst in een letter zonder schreef, naast en in de prenten. Mooi verzorgde uitgave met een naar school fietsende (vliegende?) Dirk op het omslag. Heruitgave, nu zonder uitklappagina aan het eind; eerder verschenen pnder de titel 'Is dat alles?'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025761455

Titel De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld
Auteur Jan Paul Schutten
Secundaire auteur Kees de Boer
Type materiaal Boek
Editie Tweede, herziene druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2015
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Is dat alles? - (c)2012
ISBN 9789025761455
PPN 393703835
Thematrefwoord Logeren ; Grootvaders ; Fietsen (werkwoord)
Taal Nederlands