Het verhaal van kerst
Boek

Het verhaal van kerst ([2015])/ Renate Seelig, Barbara Bartos-Höppner ; vertaling [uit het Duits] Margaretha de Haan

Omdat keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, reizen Jozef en Maria naar Betlehem. Het kerstverhaal wordt naverteld in dit hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

De rijke keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen. Daarom moeten alle mensen naar hun geboorteplaats om zich daar in te schrijven. Zo ook Jozef en Maria, die naar Betlehem gaan. Als ze daar aankomen, krijgt Maria in een stal een kleine baby, Jezus. Hij is de Redder van de wereld. Engelen vertellen het aan de herders, en een ster wijst de wijze mannen in het Oosten de weg. Ze gaan allemaal op bezoek bij Jezus. Wat een feest! In dit hardkartonnen, bijna vierkante prentenboek met twee afgeronde hoeken wordt het aloude kerstverhaal verteld. Op de sfeervolle kleurenillustraties, die twee pagina's beslaan, is veel te zien. Het verhaal is vrij uitgebreid beschreven, met een aantal fantasierijke toevoegingen van de auteur ten opzichte van het oorspronkelijke Bijbelverhaal uit het Evangelie van Lukas. In het omslag is een ster uitgestanst. Door het (wat grotere) formaat en de uitvoering zal dit mooie kijk- en voorleesboek zeker in de smaak vallen bij jonge kinderen van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621277

Titel Het verhaal van kerst
Auteur Renate Seelig
Secundaire auteur Margaretha de Haan ; B. Bartos-Höppner
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Callenbach, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: tekst Barbara Bartos-Höppner ; illustraties Renate Seelig - Vertaling van: Die Weinachtsgeschichte. - Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2013
ISBN 9789026621277
PPN 391727702
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen