The snowman and the snowdog
DVD

The snowman and the snowdog ([2013])/ written and directed by Hilary Audus, music by Ilan Eshkeri adn Andy Burrows

Billy mist zijn overleden hond. Als het winter wordt, maakt hij een sneeuwman met een sneeuwhond. 's Nachts komen zij tot leven en nemen Billy mee op een spannende reis. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Korte Engelse tekenfilm uit 2012, verschenen ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de beroemde film 'The snowman'* van Raymond Briggs. De film is gemaakt met toestemming van tekenaar Briggs, maar zonder diens medewerking. Kort nadat Billy en zijn moeder verhuisd zijn sterft Billy's oude hond, die ze in de tuin begraven. Billy mist zijn hond erg en schrijft een brief aan de kerstman met maar één wens: een hond. Als de eerste sneeuw valt maakt Billy een sneeuwman en een sneeuwhond die 's nachts tot leven komen en hem meenemen op een fantastische reis. Ze vliegen samen boven Londen en ontmoeten ook de kerstman. Sfeer en tekenstijl lijken erg op het origineel. Ook het verhaal bevat veel verwijzingen naar het origineel, en is daarom leuker als je het origineel kent, maar nodig is dat niet. Sandie Angulo Chen (commonsense.org) geeft 4 sterren voor 'a lovely holiday tale'. Als bonus een documentaire over de ontstaansgeschiedenis van de - handgetekende - film. De film is ook bewerkt tot prentenboek.** Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Onbekend | 5050582957280

Titel The snowman and the snowdog
Uniforme titel De sneeuwman en de sneeuwhond
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hilary Audus ; Ilan Eshkeri ; Andy Burrows ; Raymond Briggs
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Studios, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (24 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Er wordt niet gesproken, alleen muziek - Animatie, gebaseerd op personages van Raymond Briggs - Videoversie van de animatiefilm voor Channel 4: Groot-Brittannië : Lupus Films Production, (c)2012 - Bevat ook: Hoe de sneeuwman weer tot leven kwam
ISBN 5050582957280
PPN 387120971
Thematrefwoord Winter ; Wensdromen
Taal Onbekend