De IJzerkoning
Boek

De IJzerkoning ([2015?])/ Julie Kagawa, vertaling [uit het Engels]: Angelique Verheijen

Het stiefbroertje van Meghan (16, ik-figuur) blijkt verwisseld te zijn voor een elfenkind. Ze gaat naar de wereld Nimmernimmer om hem terug te vinden. Daar doet ze een heel vreemde ontdekking. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de zestiende verjaardag van Meghan (ik-figuur) blijkt haar broertje verwisseld te zijn voor een elfenkind. Zij wil hem terugvinden en met hulp van haar beschermer Puck gaat ze naar de fantasiewereld Nimmernimmer. In Zomerland, bekend uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare, ontmoet ze koning Oberon die haar iets ongelooflijks vertelt. De zoektocht naar Meghans broer is een groot en ongewis avontuur vol gevaar. Ze krijgt hulp van de aantrekkelijke prins Ash. Als uit een grote hoed verschijnt het ene fantasiewezen na het andere; van de filmfiguurtjes Gremlins tot aan klassiekers als trollen en draken. De wezens hebben een ding gemeen: scherpe tanden, want het devies in Nimmernimmer is eten of gegeten worden. Het verhaal is een pleidooi voor de fantasie zoals Grimalkin de kat zegt: 'Stervelingen verliezen hun geloof in alles behalve de wetenschap'. Door computerspelletjes geloven mensen niet meer in monsters of magie. Dit debuut is het eerste boek uit de serie 'The Iron Fey'* die uit vier delen zal bestaan. Geschikt voor fantasyliefhebbers die van overvloedig veel afwisseling houden. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402706307 | 382 pagina's

Titel De IJzerkoning
Auteur Julie Kagawa
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Young Adult, [2015?]
Overige gegevens 382 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : H Young Adult, 2012 - Vertaling van: The iron king. - Don Mills : Harlequin Enterprises, (c)2010
ISBN 9789402706307
PPN 397610769
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Stiefgezinnen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren ; Stiefgezinnen

Relaties/Serie

The iron fey
Boek

The iron fey (2012-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Julie Kagawa