Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Lucca
Boek

Lucca roman (2015)/ Jens Christian Grøndahl, uit het Deens vertaald door Gerard Cruys

Tussen een Deense actrice die door een ongeluk blind is geworden, en haar behandelend arts ontstaat een bijzondere verstandhouding over de problemen van hun generatie, de dertigers en veertigers van rond 2000.

Aanwezigheid

Recensie

In deze roman stelt de Deense auteur (1959) genadeloos de rusteloze jacht naar de liefde, met wisselende partners, van zijn generatiegenoten aan de kaak. Lucca is een jonge Deense toneelspeelster die door een auto-ongeluk haar gezichtsvermogen kwijtraakt. Robert is haar behandelend arts. Na zijn scheiding verkeert hij in een emotionele leegte; alleen zijn dochter Lea en de klassieke muziek hebben nog betekenis voor hem. Lucca vertelt haar verhaal aan Robert die beseft dat het ook betekenisvol voor zijn eigen leven is. In een groeiende vertrouwensrelatie maken Lucca en Robert diepgaand kennis met elkaars keuzes en maken uiteindelijk hoopvol deel uit van elkaars leven. Met een grote diversiteit aan gebeurtenissen en personages schetst de auteur spannend, uiterst geraffineerd en vol sarcasme het tijd- en mensbeeld van een generatie zonder richting en met een chronisch tekort aan herinneringsvermogen: een herkenbaar en kritisch beeld van de generatie van de dertigers en veertigers van rond 2000. Uitstekend vertaald. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029091039 | 355 pagina's

Titel Lucca : roman
Auteur Jens Christian Grøndahl
Secundaire auteur Gerard Cruys
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, 2015
Overige gegevens 355 pagina's - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Meulenhoff, 2000. - (Meulenhoff editie ; 1820) - Vertaling van: Lucca. - København : Munksgaard/Rosinante, 1998
ISBN 9789029091039
PPN 393997405
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Jaren negentig
Taal Nederlands