Samenleesbijbel
Boek

Samenleesbijbel (2015)/ bedacht door het Nederlands Bijbelgenootschap

Dit is de 'Bijbel in gewone taal', aangevuld met vijfhonderd pagina's met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen, liedjes (ook op cd) en kleurenillustraties. Om samen met ouders de Bijbel te ontdekken. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

In 2014 verscheen de 'Bijbel in gewone taal'*, een nieuwe vertaling die door aanpassingen in taalgebruik, tekstopbouw en lay-out de Bijbel leesbaar maakt voor een brede doelgroep. Voor tieners verscheen een aangepaste versie**. In de 'Samenleesbijbel' is de tekst opgenomen uit de 'Bijbel in Gewone Taal'. Toegevoegd zijn kaders met informatie, vragen en verwerkingsopdrachten, thematische pagina's en illustraties. Het lijvige boekwerk (2199 blz.) is aantrekkelijk, maar op dun papier uitgegeven en laat zich openen als een bijbel. Ingenieus is de vondst van drie routes die lezers van verschillende niveaus van voorkennis door de bijbel gidsen. Omdat deze bijbel qua inhoud niet is aangepast, zullen kinderen (en ouders) soms uitleg missen. De overigens uitstekende en prikkelende vragen hadden, zoals in het leesonderwijs gebeurt, gesplitst kunnen worden in vragen voor- en achteraf. De opdrachten zijn speels en creatief, maar niet altijd relevant, zoals sommige rekenopdrachten. Achterin staan de liedteksten, die op de cd te horen zijn. Aanwinst voor gezinnen waarin de bijbel geen onbekend boek is en verdieping van de bijbelse thema's wordt gezocht. Ook geschikt voor gebruik op christelijke scholen. Om samen te lezen met kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089120427 | 2199 pagina's

Titel Samenleesbijbel
Instelling /Nederlands Bijbelgenootschap ; /JOP
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Haarlem] : NBG, 2015
Overige gegevens 2199 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 25 cm - cd
Annotatie Gemaakt in nauwe samenwerking met Uitgeverij Royal Jongbloed en JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland
ISBN 9789089120427
PPN 392073617
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel