Kasper de timmerman
Boek

Kasper de timmerman (2015)/ Lars Klinting, vertaling [uit het Zweeds]: Wendela van 't Hof

Kasper de bever laat zien hoe je een kistje timmert. Vierkant prentenboek met uitleg, overzicht van het gereedschap en paginagrote waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kasper de bever wil timmeren. Maar in de werkplaats waar vroeger zijn opa werkte, is het een rommel en hij moet altijd naar alles zoeken. Als Kasper de tekening van hetgeen hij wil maken gevonden heeft, leest hij die goed door. Daarna gebruikt hij het juiste gereedschap om een nieuwe gereedschapskist te maken. Dit wordt verteld met paginagrote pastelkleurige illustraties op een licht-crème achtergrond. De precieze, natuurgetrouwe schilderingen van met name het materiaal worden ondersteund door een beknopte tekst; niet in verhaalvorm maar door een eenvoudige en duidelijke beschrijving van wat Kasper achtereenvolgens doet. Aan het eind staat op een dubbele pagina een overzicht van al het gebruikte gereedschap (hamer, nijptang, boortjes, schuurpapier, duimstok, enz.). In een mooie sfeerschildering over een dubbele bladzijde zien we Kasper 's avonds in zijn werkplaats uitrusten en genieten van zijn eten en drinken. De kist is nu helemaal klaar. Met een werktekening wordt dit prentenboek afgesloten en kunnen wat oudere kinderen met enige hulp zelf leren timmeren. Kleuters kunnen in dit boek kennismaken met gereedschap. Op het omslag sjouwt de bever met planken en gereedschap. Ongewijzigde heruitgave. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven over Kasper*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308927

Titel Kasper de timmerman
Auteur Lars Klinting
Secundaire auteur Wendela van 't Hof
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, 2015
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Weert : Van Buuren ; Antwerpen : Standaard Jeugd, 1999 - Vertaling van: Castor Snickrar. - Stockholm : Alfabeta Bokförlag, 1995
ISBN 9789048308927
PPN 39704304X
Rubriekscode 694.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Timmeren ; Timmerlieden
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Timmeren