Southpaw
DVD

Southpaw ([2015])/ directed by Antoine Fuqua

Na de top bereikt te hebben raakt een bokser alles kwijt wat hem lief is. Hij zet alles op alles om er weer bovenop te komen.

Recensie

Amerikaanse boksfilm (2015) van Antoine Fuqua met Jake Gyllenhaal als de imposant afgetrainde boksheld Billy Hope. De uit de armoede omhoog gevochten Billy wordt, als hij tot moes is geslagen bij het succesvol verdedigen van de wereldtitel, door zijn vrouw ervan overtuigd om te stoppen met wedstrijden. Maar dan slaat het noodlot toe en verliest hij alles wat hem lief is. Het is aan Billy om weer uit de as te herrijzen. De critici waren te spreken over camerawerk en Gyllenhaal, maar vonden het jammer dat het scenario na een goede start helaas weer in een geijkte Hollywoodgroef viel. 'Van woeste, ontregelende antiboksfilm transformeert Southpaw tot eenvoudig behapbaar sportverhaaltje, geschoeid op de leest van Amerikaans heldendom. Niet ondermaats, wel zonde, gezien het potentieel' vindt Berend Jan Bockting (Volkskrant 10-9-'15) en geeft 3 sterren. 'Dat het weinig plausibele verhaal je toch nooit verveelt, komt door de intensiteit van Jake Gyllenhaal als Billy. Hij is een mompelend brok getatoeëerd vlees die tegen zijn persoonlijke demonen vecht', schrijft André Waardenburg (NRC 9-9-'15) en geeft ook 3 sterren.

Specificaties

Engels | 8713045245672

Titel Southpaw
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Antoine Fuqua ; Jake Gyllenhaal ; Rachel McAdams ; Forest Whitaker
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 124 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, 50 Cent. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8713045245672
PPN 397830645
Genre sport
Taal Engels