Bijbel voor de kleintjes
Boek

Bijbel voor de kleintjes ([2015])/ geschreven door Karen Williamson, geïllustreerd door Louise Anglicas

Acht bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden kort naverteld. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en veel grote flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dit kleurrijke hardkartonnen Bijbelse prentenboek heeft ruim 25 flapjes om onder te kijken. Elk Bijbelverhaal neemt twee pagina's in beslag. Uit het Oude Testament zijn dat: Noach en zijn boot, Een mandje in de river, Daniël en de leeuwen, Jona en de grote vis. Uit het Nieuwe Testament: Geboren in een stal, Een jongen deelt zijn eten, Kwijt en gevonden, Een man door het dak. In twee tot vier eenvoudige zinnen wordt het verhaal verteld, bv.: 'Bouw een grote ark', zegt God tegen Noach. 'Vul hem met dieren.' God redt Noch en de dieren van de grote overstroming'. Soms wordt er een vraag gesteld: Wat zit er in het mandje...? Kijk onder het flapje. De illustraties ogen vrolijk en zijn mooi van kleur, maar de afgebeelde figuren zijn vrij stereotiep getekend. Onder de noemer 'Luikjesboek' verschenen van Juliet David o.a. 'Bijbelverhalen', 'De kerststal' en 'Noachs boot' (alle in 2014). Vrij kwetsbare uitgave door de veelal grote luikjes, die wel vrij stevig zijn uitgevoerd. Leuk om thuis te bekijken met (klein)kinderen, bij de kinderopvang of peuterviering in de kerk. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033832734

Titel Bijbel voor de kleintjes
Auteur Karen Williamson
Secundaire auteur Louise Anglicas
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2015]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Aan de kop van de titelpagina: luikjesboek. - Omslagtitel - Vertaling van: Lift the flap bible. - Oxford : Candle Books, 2014. - (Candle tiny tots)
ISBN 9789033832734
PPN 394910192
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen