Het Noordpool conflict
Boek

Het Noordpool conflict (september 2015)/ Ludlum & Cobb, vertaling [uit het Engels]: Hugo Kuipers

Wetenschappers ontdekken in het uiterste noorden van Canada het wrak van een gecrasht vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog dat een megabom, bestemd voor Noord-Amerika, met zich meedroeg.

Aanwezigheid

Recensie

Op een eiland bij de Noordpool wordt een Russische bommenwerper uit de Koude Oorlog gevonden. Men vermoedt dat er een grote partij antrax in zit die zeker terroristen zal aantrekken. Een ploeg onder leiding van Jon Smith gaat op onderzoek uit en ontdekt een nog groter geheim dat de Russen tot elke prijs geheim willen houden. Er brandt een hevige strijd los. Knap dat ook dit deel uit de lange Ludlum-serie (nu met coauteurs) de liefhebber/fan weer tot de laatste bladzijde in z'n greep weet te houden. Natuurlijk is veel voorspelbaar, maar de sympathieke hoofdrolspelers (ook aanwezig in andere boeken rondom Jon Smith) en de vele stuk voor stuk spannende verhaallijnen boeien het hele boek door. Het taalgebruik is niet moeilijk, de verhaallijnen zijn goed te volgen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021018256 | 350 pagina's

Titel Het Noordpool conflict
Auteur Robert Ludlum
Secundaire auteur James Cobb ; Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, september 2015
Overige gegevens 350 pagina's - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: een Jon Smith thriller - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh, 2007 - Vertaling van: Covert one: The Arctic event. - Myn Pyn, (c)2007
ISBN 9789021018256
PPN 398535183
Genre thriller
Taal Nederlands