Het Franse bakboek
Boek

Het Franse bakboek ([2015])/ Jean Michel Raynaud, redactie: Barbara Mc Clenahan ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Anda Schippers

Recepten van een bekende Franse banketbakker voor koekjes, zoete en hartige taarten, toetjes, soezen, bladerdeeggebak, croissants, brioches en broden.

Aanwezigheid

Recensie

Recepten van een in Frankrijk geboren en opgeleide patissier die nu in Sydney werkt. In zijn boek vooral traditionele Franse recepten. Vooraf informatie over ingrediënten en keukengereedschap. De recepten staan op soort: koekjes, zoete en hartige taarten, toetjes, soezen, bladerdeeggebak, croissants, brioches, broden en afgesloten met recepten voor jams, compôtes, crèmes enzovoort. Ervaren thuisbakkers vinden hier veel inspiratie voor vaak klassieke patisserie. Mooi verzorgd uitgegeven met aantrekkelijke gerechtfoto's en erg duidelijke werkfoto's. De druk oogt wat rommelig door de wisselende lettertypen (titels en tussentitels in cursief of handschrift in diverse pastelkleuren); de receptteksten lopen vaak door naar de volgende pagina's, de tips/technieken in de marge zijn klein afgedrukt. De indeling had wat meer gestructureerd mogen zijn, ook de vertaling mist vaak nèt de begrippen waaronder iets in Nederland bekend is (custard in plaats van banketbakkersroom). Het boek wordt afgesloten met een alfabetische begrippenlijst, een alfabetische lijst van Franse recepttitels en een algemeen trefwoorden/receptenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789402600810 | 271 pagina's

Titel Het Franse bakboek
Auteur Jean Michel Raynaud
Secundaire auteur Barbara McClenahan ; Anda Schippers
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tiel : Aerial Media Company, [2015]
Overige gegevens 271 pagina's - foto's - 28 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: The French baker. - Sydney : Murdoch Books Pty Limited, (c)2015
ISBN 9789402600810
PPN 397229283
Rubriekscode 629.77
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebakrecepten ; Franse recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gebakrecepten