Gaat Vicca het redden? [Dyslexie editie]
Boek

Gaat Vicca het redden? [Dyslexie editie] ([2015])/ Netty van Kaathoven

De vriendinnen Femke, Sanne en Malaika helpen mee met een ponykamp. Dan krijgt de pony Vicca een ernstig ongeluk. De meiden willen Vicca redden en worden daarbij geholpen door de iets oudere jongen Rens. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Recensie

Drie dikke vriendinnen, Malaika, Femke en Sanne, helpen mee met een ponykamp. Allerlei kinderen hebben zich ervoor ingeschreven, waaronder een wat oudere jongen, Rens. Hij woont bij zijn oma, omdat zijn ouders hem niet willen. Dan blijkt dat hij helemaal geen paardrijles heeft gehad. Terwijl Malaika hem lesgeeft, krijgt de pony Vicca een ernstig ongeluk tijdens een buitenrit. Ze valt in een greppel en heeft een beenwond tot op het bot. Moet ze echt inslapen, of krijgen de meiden Vicca er weer bovenop? Op een vlotte manier laat de auteur de lezers kennismaken met de wereld van paarden en pony's. Tweede deel in de serie 'De paardenmeiden', dat eveneens levendig geschreven is met veel kennis van zaken. Ook de romantiek ontbreekt niet. Voor wie van de meiden voelt Rens het meest? De spanning is goed opgebouwd en door alle perikelen rond de meiden en Rens, komt het tot een ontlading van emoties wanneer de uitslag rond Vicca bekend wordt. Dertien getitelde hoofdstukken. Achter in het boek is een woordenlijst opgenomen om specifieke paardenwoorden uit te leggen. Voor fervente paardenliefhebbers een aantrekkelijk boek. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463240000 | 143 pagina's

Titel Gaat Vicca het redden? [Dyslexie editie]
Auteur Netty van Kaathoven
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2015]
Overige gegevens 143 pagina's - 24 cm
Annotatie Omslagtitel - Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, (c)2011 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789463240000
PPN 398135339
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands