Steden van steentjes
Boek

Steden van steentjes monumentale gebouwen van Lego® ([2015])/ Warren Elsmore, foto's: Michael Wolchover (tenzij anders vermeld) ; aanvullende tekst: Bruno Vincent ; redactie: Ross Fulton, Hazel Eriksson ; vertaling [uit het Engels]: Frederike Plaggemars

Instructies en bouwtekeningen om ruim honderd monumentale gebouwen over de hele wereld van Lego-stenen te maken.Instructies en bouwtekeningen om ruim honderd monumentale gebouwen in allerlei steden in de hele wereld van Lego-stenen te maken. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Eerbetoon van een kunstenaar aan vele monumentale gebouwen over de hele wereld. Hij ontwerpt beroepsmatig Lego-modellen. Meer dan honderd staan er in dit boek. Daarnaast zijn er ook vele modellen opgenomen, die bij zo'n ontwerp horen en die kunnen worden nagebouwd. Op schematische tekeningen staat wat je nodig hebt, waarna tekeningen met een stap voor stap benadering de zeer grove bouwfase schetsen. Maar eigenlijk is dat ook niet het thema van dit boek, meer wat je allemaal zelf kunt doen en namaken. Gebouwen uit Parijs, Sydney, Londen en nog heel veel meer steden komen voorbij naast bouwtekeningen van mini-uitvoeringen van de Arc de Triomf, Buckingham Palace, het Christusbeeld van Rio enz. Om het compleet te maken is er ook informatie opgenomen over o.a. de meest bruikbare steentjes, ontwerpen met CAD, zelf figuurtjes maken en de Lego-kleuren. Bevat veel kleurenfoto's en een register. Een leuk tijdloos boek barstensvol informatie voor jongeren en volwassenen die zich bezighouden met het ontwerpen van Lego-gebouwen. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089983534 | 256 pagina's

Titel Steden van steentjes : monumentale gebouwen van Lego®
Auteur Warren Elsmore
Secundaire auteur Michael Wolchover ; Bruno Vincent ; Ross Fulton ; Frederike Plaggemars
Type materiaal Boek
Uitgave [Kerkdriel] : Librero, [2015]
Overige gegevens 256 pagina's - foto's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2013 - Met register - Vertaling van: Brick city. - Quintet Publishing, (c)2013
ISBN 9789089983534
PPN 396799019
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed