Groot verhalenboek
Boek

Groot verhalenboek ([2015])/ herverteld door Felicity Brooks, illustraties: Richard Johnson

De fabel van 'De haas en de schildpad', het volksverhaal 'Steensoep' en het Russische sprookje 'De gouden vis'. In totaal worden elf sprookjes, volksverhalen en fabels naverteld. Met sfeervolle kleurenillustraties en informatie over de herkomst. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Elf klassieke sprookjes, volksverhalen en fabels uit allerlei landen worden opnieuw verteld. 'Steensoep' gaat over een arme man die steensoep maakt voor een heel dorp. Alle bewoners voegen daar groente en kruiden aan toe. 'Het koekenmannetje' gaat over een koekje in de vorm van een mannetje, dat de oven uitvlucht. Verder zijn er 'Roodkapje en de wolf', 'Hugo en de zeemeermin' en nog zeven andere sprookjes. Ze zijn opnieuw verteld voor deze uitgave, die vervolgens vertaald is naar het Nederlands. Het boek in ruim A4-formaat heeft een donkerrode, stoffen omslag bedrukt met gouden plaatjes die voor licht reliëf zorgen. De verhalen zijn aangenaam beknopt van lengte en in een vrij groot lettertype gedrukt. Ze zijn geïllustreerd met sfeervolle illustraties in warme kleuren. Achterin staat informatie over de herkomst van elk sprookje. Het boek oogt niet overdreven flitsend, maar heeft een klassieke esthetiek en is visueel zeer aantrekkelijk. De vertaling in eenvoudig taalgebruik is helaas af en toe weinig vloeiend en bevat enkele spelfouten. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar en zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409594918 | 126 pagina's

Titel Groot verhalenboek
Auteur Felicity Brooks
Secundaire auteur Richard Johnson
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2015]
Overige gegevens 126 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Illustrates nursery tales. - London : Usborne Publishing Ltd, (c)2014
ISBN 9781409594918
PPN 397189443
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes