Stonemouth
DVD

Stonemouth ([2016])/ directed by Charles Martin

Een man keert terug naar het Schotse dorp Stonemouth voor de begrafenis van zijn beste vriend en wordt geconfronteerd met de criminele familie van de overledene die hem een paar jaar eerder uit het dorp verdreven heeft.

Recensie

Eerste deel van de tweedelige dramaserie, gebaseerd op het gelijknamige boek* van de Schotse bestsellerauteur Iain Banks. Stewart Gilmour (Christian Cooke) keert terug naar zijn geboortedorp Stonemouth om de begrafenis van zijn beste vriend Callum Murston bij te wonen. Callum heeft zelfmoord gepleegd, maar er zit een verdacht luchtje aan. Ooit is Stewart door Callums (maffia)familie het dorp uitgegooid, want Stewart werd door de familie verweten dat hij hun zus Ellie, zijn vroegere vriendin, onrecht heeft aangedaan. Maar Stewart wil achter de echte oorzaak van Callums overlijden komen, ook al wordt hij opnieuw bedreigd door Callums familie. Cecile Elffers (cinema.nl 11-6-'15) schrijft: 'Met de als gritty (schurend) omschreven serie Stonemouth pakt de BBC niet voor het eerst een Banks-boek uit de kast; in 1996 verscheen de positief ontvangen adaptatie The Crow Road.' Jasper Rees (telegraph.co.uk 12-6-'15) geeft 3 sterren, maar vindt de serie minder goed dan gehoopt door gebrek aan spanning.

Specificaties

Engels | 8717344756891

Titel Stonemouth
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Charles Martin ; Christian Cooke ; Peter Mullan ; Iain Banks
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (2 × 60 minuten) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Christian Cooke, Peter Mullan, Charlotte Spencer, Brian Gleeson. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Iain Banks - Videoversie van de televisieminiserie: Groot-Brittannië : BBC, 2015
ISBN 8717344756891
PPN 398513058
Genre thriller
Taal Engels