Pan
DVD

Pan ([2016])/ directed by Joe Wright

Peter (12) wordt door piraten ontvoerd uit het weeshuis. In Neverland strijdt hij samen met James Hook tegen de gevreesde Blackbeard. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De avonturen-fantasyfilm van Joe Wright (Anna Karenina; Atonement) vertelt wat er voorafging aan het boek van J.M. Barry. Peter woont in een weeshuis dat geleid wordt door strenge nonnen. Als hij 12 jaar oud is ontdekt hij dat zijn moeder misschien nog leeft, maar dan wordt hij samen met een aantal vriendjes ontvoerd door piraten en naar Neverland gebracht, waar de jongens hard moeten werken in de mijn om elfenstof te oogsten voor piratenhoofdman Blackbeard (Hugh Jackman). Samen met avonturier James Hook (Garrett Hedlund), Tiger Lily (Rooney Mara) en veel anderen probeert Peter Blackbeard te verslaan. De recensenten geven 2-3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 8-10-'15) ziet 'twee prima hoofdrolspelers' in een 'wonderschoon Neverland', maar ook: 'Alle schreeuwerige actie en visuele (3D-)bombast verpletteren de toch al schaars aanwezige emotionele kern van het verhaal: Peters zoektocht naar zijn verdwenen moeder. En voor zijn eerste familiefilm had Wright ook best wat kwistiger met humor kunnen strooien. Het zal de kids voor wie Pan gemaakt is worst zijn: zij willen actie, avontuur en spektakel en dat krijgen ze.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888209653

Titel Pan
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joe Wright ; Levi Miller ; Garrett Hedlund ; Hugh Jackman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Levi Miller, Garrett Hedlund, Hugh Jackman, Rooney Mara. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5051888209653
PPN 398835446
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels