Gezichtsbedrog
Boek

Gezichtsbedrog ([2015])/ Clive Gifford, adviseur Professor Anil Seth ; vertaling [uit het Engels]: Jörgen van Drunen/Vitataal ; redactie en prductie: Vitataal

Kijk hoe afbeeldingen draaien en kronkelen en zoek een verborgen gezicht. Ontdek hoe je ogen en zenuwen je voor de gek kunnen houden en hoe dat werkt. Met informatie over het brein. Vanaf ca. 13 t/m 17 jaar.

Recensie

Je ogen zien soms niet wat er wél is, en andersom. Kromme lijnen blijken toch recht te zijn, je blinde vlek kan een olifant laten verdwijnen en sommige stilstaande beelden lijken te bewegen. In dit boek staan bekende en minder bekende optische illusies. In kijkproefjes met duidelijke, maar niet altijd eenvoudige, tekst en heldere illustraties ontdek je hoe je ogen en zenuwen je voor de gek kunnen houden. De makers leggen ook uit hoe de illusies werken. Nabeelden op je netvlies worden bijvoorbeeld veroorzaakt doordat de zenuwcellen in je netvlies vermoeid zijn geraakt door lang naar hetzelfde beeld te kijken. Ze hebben hersteltijd nodig. In de eerste vier hoofdstukken geven de makers achtergrondinformatie over het brein, het zenuwstelsel, het oog en de lens. Die informatie heb je nodig om de vrij technische uitleg van de illusies te begrijpen. Achterin zijn een register, woordenlijst en antwoorden op de gestelde vragen opgenomen. Door de pittige informatie en de overzichtelijke vormgeving is dit een boek voor jongeren die echt willen begrijpen wat er in hun ogen en hoofd gebeurt bij al die grappige vormen van gezichtsbedrog. Ook te gebruiken in de biologieles. Vanaf ca. 13 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312108 | 64 pagina's

Titel Gezichtsbedrog
Auteur Clive Gifford
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Anil Seth ; Jörgen van Drunen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De wetenschap van zien en geloven - Vertaling van: Eye benders. - Ivy Press, (c)2013
ISBN 9789048312108
PPN 394143930
Rubriekscode 415.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezichtsbedrog
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezichtsbedrog