Gino heeft hoogtevrees
Boek

Gino heeft hoogtevrees = [Gino] has a fear of heights ([2010])/ verhaal: Christine Sterkens, vertaling [in het Engels]: Erica Peeters

De kleine giraf Gino moet leren lopen. Maar het is zo hoog daarboven en als hij valt doet het vast pijn. Zal het Gino lukken om op zijn eigen benen te staan? Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine babygiraffe Gino moet leren lopen. Gino vindt het heel spannend om te lopen op zijn lange benen. Wat is dat hoog! Voorzichtig doet hij een paar stappen, maar dan begint hij te wiebelen en valt. Zal Gino snel op zijn eigen benen kunnen staan? Een kort, zeer eenvoudig verhaaltje over leren lopen, bang zijn en doorzetten. Het boekje is tweetalig. De Nederlandse tekst is in het roodbruin afgedrukt, de Engelse tekst in het groen. Het lettertype is speels. De illustraties beslaan twee pagina's en zijn voorzien van hooguit twee korte regels tekst. Essentiële woorden zijn wat groter en vetter afgedrukt dan de rest van de tekst. De illustraties zijn op de computer gemaakt. De lange, slungelige Gino oogt aandoenlijk. De giraffen zijn gedetailleerd en in kleur weergeven, terwijl de achtergrond bestaat uit minimalistische lijntekeningen in zwart-wit. Per illustratie is er één vlak bruin ingekleurd, verder is de achtergrond wit. Vooral leuk voor ouders die hun kinderen tweetalig opvoeden of ouders die hun kinderen op een laagdrempelige manier kennis willen laten maken met een vreemde taal. Zowel qua inhoud als lay-out een eenvoudig boekje. Deeltje uit de serie tweetalige 'Nik-Nakboekjes'* die in diverse taalcombinaties verschijnen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

EngelsNederlands

Titel Gino heeft hoogtevrees = [Gino] has a fear of heights
Uniforme titel [Gino] has a fear of heights
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Erica Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [Herkes], [2010]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslagtitel. - Tekst in het Nederlands en in het Engels
PPN 397731671
Thematrefwoord Angsten
Taal EngelsNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Engels
Uitgeleend