The Martian
DVD

The Martian ([2016])/ directed by Ridley Scott

Een astronaut op Marsmissie wordt door een verschrikkelijk misverstand door zijn collega's alleen achtergelaten op Mars en probeert te overleven tot de volgende Marsexpeditie.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse sf-film (2015) over een ruimtevaarder die in z'n eentje moet zien te overleven op Mars heeft het tij mee, reizen naar Mars lijkt dichterbij dan ooit. Matt Damon speelt astronaut Watney die in 2029 door zijn medebemanningsleden voor dood op Mars wordt achtergelaten na een vliegende zandstorm. Maar hij komt weer bij en weet dat hij alles op alles moet zetten ('science the hell out of this'), om zuurstof, voedsel en water te 'produceren', wil hij de tijd kunnen overbruggen die een eventuele reddingsactie nodig heeft om hem te bereiken. De film (naar een boek van Andy Weir*), onder regie van Ridley Scott (Alien, Blade Runner) werd heel goed ontvangen. 'Bonafide Hollywoodvermaak, maar intelligent gemaakt', zegt Bor Beekman (Volkskrant 1-10-'15) en geeft 4 sterren. Coen van Zwol (NRC 30-9-'15) vindt het leuk dat Damon een 'zonnige padvinder' speelt en dat de film een spannende survivalfilm is, 'met astronaut Watney als een Robinson Crusoe zonder zelfingenomen moralisme'. Ook hij geeft 4 sterren. Wouter Los (Cinemagazine.nl 26-9-'15) deelt er ook 4 uit: ' (...) science fiction is weer helemaal en naar genoegen terug'.

Specificaties

Engels | 8712626071228

Titel The Martian
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ridley Scott ; Matt Damon ; Jessica Chastain ; Kristen Wiig ; Andy Weir
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 142 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels. - Engels gesproken, ondertiteld in Nederlands - Gebaseerd op een boek van Andy Weir - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712626071228
PPN 398929122
Genre science-fiction
Thematrefwoord Mars (planeet)
Taal Engels