True detective. Seizoen 2
DVD

True detective. Seizoen 2 ([2015])/ Nic Pizzolatto

In de woestijn van Californie brengt een bizarre moord een politieagent/oorlogsveteraan, een corrupte rechercheur, een politiesergeante en een beroepscrimineel samen.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede seizoen van de HBO-misdaadserie met onder meer Colin Farrell, Rachel McAdams en Vince Vaughin. In een dorre woestijn van Californië brengt een moord een politieagent/oorlogsveteraan, een corrupte rechercheur, een politiesergeante en een beroepscrimineel samen. Elk van hen zal de uitgang moeten vinden in een doolhof van bedrog, verraad, corruptie en leugens. Dit tweede seizoen heeft behalve sfeer en kwaliteit geen connectie met het scenario van seizoen 1. Over het eerste seizoen schreef Julien Althuisius (Volkskrant 16-3-'14): '(...) de serie is net zo sluimerend en broeierig als het moerassige landschap van Louisiana dat het decor vormt.' Hij prijst de acteurs en de cinematografie en schrijft: 'De in eerste instantie simpele, hardgekookte stereotypen van Marty en Rust ontwikkelen zich tot gecompliceerde, feilbare karakters (...) True Detective is evenveel een moordmysterie, als een verhaal over twee mensen.' Uitgezonden door HBO Nederland. 8 afleveringen.

Specificaties

Engels | 5051888220542

Titel True detective. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rachel McAdams ; Colin Farrell ; Vince Vaughn ; Taylor Kitsch
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2015]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Rachel McAdams, Colin Farrell, Vince Vaughn, Taylor Kitsch. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands en Frans - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : HBO, 2015
ISBN 5051888220542
PPN 398123624
Genre detectiveroman
Taal Engels

Relaties/Serie

True detective
Boek

True detective ([2014-...])

Een anthologieserie waarin in elk seizoen een andere zaak wordt belicht.

vol.
Uitgeleend