De avonturen van Blauwe Gerrit en de Witte Wieven
Boek

De avonturen van Blauwe Gerrit en de Witte Wieven (2015)/ Sander Goudzwaard, Chuck van Loenen en Sjarenka Bognar, tekst: Sjarenka Bognar ; Fotografie: Sjarenka Bognar ; illustraties: Sander Goudzwaard en Chuck van Loenen

Saartje en de bosgeest Blauwe Gerrit gaan in de Veluwse bossen op zoek naar de gestolen magische kiezel van de boskabouters. Prentvertelling met fantasieverhaal rond figuren uit oude volksverhalen, met digitaal bewerkte natuurfoto's van de Veluwe. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Diep in de bossen van de Veluwe bewaakt de bosgeest Blauwe Gerrit de poort tussen het magische Grensland en de mensenwereld. Blauwe Gerrit komt in het bos Saartje tegen, die op zoek is naar de gestolen magische kiezel van de boskabouters. Zonder die kiezel hebben de kabouters geen toverkracht om het bos mooi en schoon te houden. Samen gaan Saartje en Blauwe Gerrit op pad om de kiezel te vinden en daardoor het Veluwse bos te redden. Deze uitgave heeft als doel om de oude Gelderse volksverhalen cq sagen en de Veluwse natuurgebieden te promoten. Het fantasieverhaal met figuren uit oorspronkelijke sagen is onderhoudend verteld en richt zich soms direct tot de lezer. De paginagrote prenten zijn een combinatie van natuurfotografie, potloodtekeningen en soms wat onscherpe digitale beeldbewerkingen. Achter in het royale vierkante boek staan de twintig onbewerkte foto's, met plaatsvermelding, die in het boek gebruikt zijn. Een mooi initiatief dat vooral de Veluwse bewoners en hun bezoekers zullen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082445107

Titel De avonturen van Blauwe Gerrit en de Witte Wieven
Auteur Sander Goudzwaard
Secundaire auteur Chuck van Loenen ; Sjarenka Bognar
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Harderwijk : Uitgeverij Blauwe Gerrit Productions V.O.F., 2015
Overige gegevens 71 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789082445107
PPN 397046332
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Natuur ; Veluwe
Taal Nederlands
Trefwoord Veluwe
Volksverhalen
Prentenboeken
Stripverhalen

Relaties/Serie

De avonturen van Blauwe Gerrit
Boek

De avonturen van Blauwe Gerrit (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Sander Goudzwaard