Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Witte orchidee
Grote Letter Boek

Witte orchidee ([2015])/ Greetje van den Berg

Dankzij haar beide kleinzoons leert een vrouw te praten over haar jeugd tijdens de bezetting in Nederlands-Indië; een verleden dat later van grote invloed is op de relatie met haar jongste dochter.

Recensie

Emmely Nijenhuis heeft als kind in een Jappenkamp gezeten. Ze heeft in haar verdere leven die gebeurtenissen ver weg gestopt. Wanneer een kleinzoon in haar fotoalbum bladert, komen er vragen over haar tijd in Nederlands-Indië. Ze beseft dat bij het ouder worden de herinneringen steeds meer zijn gaan leven. Daarnaast ontdekt ze dat die oorlogservaringen ook tot gevolg hadden dat ze een verstikkende bezorgdheid kreeg voor haar jongste dochter die om die reden alle contact verbrak. Door de spreekbeurt van haar andere kleinzoon en met hulp van een goede vriend krijgt Emmely de regie over haar leven terug en ontdekt ze dat de toekomst nog veel goeds voor haar zal brengen. De witte orchidee symboliseert haar in het kamp omgekomen moeder. Een roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Van de schrijfster (1959) zijn sinds 1985 vele familieromans verschenen. Ze bespreekt in haar boeken problemen waarin mensen zich kunnen herkennen. Voor een grote lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789036430142 | 358 pagina's

Titel Witte orchidee
Auteur Greetje van den Berg
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2015]
Overige gegevens 358 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, (c)2007. - Oorspronkelijke uitgave: Kampen : VCL West-Friesland, 2006. - (VCL Boekenclub) - Met literatuuropgave - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036430142
PPN 394574737
Genre familieroman
Thematrefwoord Nederlands Oost-Indie; Wereldoorlog II ; Oorlogservaringen
Taal Nederlands