Andersom organiseren
Boek

Andersom organiseren doen wat nodig is ([2015])/ Toine Schinkel en Liesbeth Schöningh, eindredactie: Rinus Vermeulen Tekst & Advies

Beschrijving van een veranderingsproces bij een grote onderwijsinstelling, met lessen voor andere organisaties die gaan veranderen of er mee bezig zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave beschrijft een omslag in denken en doen bij ROC A12, een grote onderwijsinstelling. Niet langer zijn de regels en procedures bepalend voor de organisatie, maar de doelstelling 'geweldig onderwijs'! Deze doelstelling is leidend bij alle activiteiten en werkzaamheden en vraagt om een andere besturingsfilosofie. En het vraagt een rigoureuze andere mentaliteit. De eenzijdige macht van de top verschuift naar de veelzijdige kracht van een groot aantal stakeholders, waaronder leveranciers, klanten en eigen medewerkers. Diverse maatschappelijke ontwikkelingen staan aan de wieg van de verandering, bijvoorbeeld van complexe bedrijfsvoering naar eenvoud en doortastendheid en van schaalvergroting naar 'kleinschalig binnen groot'. De auteurs, leden van het college van bestuur, beschrijven de verschillende stappen en fasen van het transitieproces en aan het einde van ieder hoofdstuk staan lessen die relevant zijn voor andere organisaties in transitie, ook buiten het onderwijs. Leerzaam en zinvol voor bestuurders en leidinggevenden die verandering zoeken en herkenbaar voor degenen die er middenin zitten.

Specificaties

Nederlands | 9789462201507 | 184 pagina's

Titel Andersom organiseren : doen wat nodig is
Auteur Toine Schinkel
Instelling /Rinus Vermeulen Tekst en Advies, Haarlem
Secundaire auteur Liesbeth Schöningh ; Rinus Vermeulen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Academic Service, [2015]
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789462201507
PPN 397276605
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling